Om itBergen

itBergen ble registrert i Brønnøysundregistrene som et enkeltpersonforetak 26.11.1999 av Fredrik Sjøstrøm.

Etter 35 år som disponent og markedssjef i oljeselskapet FINA, valgte Fredrik en sluttpakke da Fina fusjonerte med Shell.
Han registrerte sitt eget firma itBergen i Brønnøysund, og registrerte samtidig domenet www.itbergen.no.

Planen var å lage et Web directory eller et Listings Archive.

Med hjelp av sin svigersønn Gorm Næss, som hjalp til med å etablere domenet, og å bygge opp det tekniske rundt websidene, startet han med innsamling av det som skulle bli innholdet til lenke-arkivet itBergen.no. Han kontaktet eget nettverk fra tidligere arbeidssted, og de i Fina som hadde oppfordret han til å lage en database over offshore-industri og fiskeindustri på Vestlandet. I tillegg brukt han enormt mye tid på å kontakte øvrige firma og bedrifter for å få de med på å legge ut sin egen oppføring til databasen. Årene gikk, og databasen vokste. På et tidspunkt var det over 250 forskjellige kategorier og mer enn 10000 lenker fra næringslivets egne websider. I tillegg ble det laget flere egne partner-sider til utvalgte firma.

Etter 17 års drift, og diverse løsninger for webstedet, ble det klart at det tekniske rundt databasen ikke lenger var optimal. Gorm Næss hadde rundt år 2004 bygget opp de siste nye websidene med hjelp av PHP-koder og SQL-databaser. Nettstedet og dens funksjonalitet var nå etterhvert blitt litt utdatert og det var ikke mulig for firma som var oppført på nettstedet å gjøre noe aktivt med innholdet selv.

For å opprettholde sikkerheten til databasen, og for å få ny funksjonalitet ville Fredrik at hele nettstedet skulle oppdateres. Det ble brukt mye tid på å finne en bedre løsning.

 

Dessverre så døde Fredrik i juni 2018. Gorm Næss overtok domenet og ville gjerne fortsette med det som var planen til Fredrik; oppdatere websidene til et mer moderen nettsted og videreføre det som skal være en database for næringslivet på Vestlandet.

 

I april 2021, ble itBergen (Organisasjonsnummer: 927 044 714) igjen registrert i Brønnøysundregistrene, og meningen var nå å fortsette, med nå å bygge opp et nytt Web directory, og som det er beskrevet i enhetsregisteret:

Tilby gratis oppføringer i register til bedrifter som skal gjøres tilgjengelig for søk. Bedrifter som blir oppført vil kunne administrere sin egen side og tilby sine kunder informasjon, avtaler,  booking, tilbud og rabatter og bl.a lage egen meny (eks pizza) . Det vil være gratis å legge inn sin egen oppføring, men om en vil ha mulighet til å tilby ekstra tjenester til sine kunder, vil bedrifter kunne kjøpe egen pakke med forskjellige muligheter til å promotere seg selv. Salg av annonse. Oppføring av aktiviteter (konserter,  språkkurs osv)

itBergen.no er ikke ansvarlig for tilbud eller produkter fra firma som er linket/tilknyttet til portalen itBergen.no

Under er noen screenshots fra tiden før itBergen ble oppdatert (ca år 2016-2020)

Fra rundt 2020, bare kategorier og lenker igjen
Fra rundt 2020, bare kategorier og lenker igjen
Oppføringer fra en kategori
Oppføringer fra en kategori
Fremsiden rund 2019. Alle Partnere og kategorier.
Fremsiden rund 2019. Alle Partnere og kategorier.
it-bergen partners 2020
it-Bergen Partners 2020
Typisk "Partner-side"
Typisk «Partner-side»

Forrige
Neste