Hjem Weblinker Partners Om Oss Annonsér

itBergen.no™ webhuset.no 
 Søk
norskenglish
 Navigasjon
    Hjem
       Mer Innhold

    Web-Linker
 

  Info om Partnersider Partner sider :
 Annonse (3)

Webhotell mini

Belønningspenger til Bergen eller avlat.  
Offentlig
Samferdselsminister Marit Arnstad I går 31.10.12 kom Marti Arnstad til Bergen med resten av belønningsmidlene som staten hadde holdt igjen. Grunnen for at pengene var holdt tilbake var fordi Staten var misfornøyd med hva som var oppnådd med reduksjonen av privatbil trafikken.  Bybanen Bergen


Helt fra 1980 tallet har Bergen vært tvunget til å bygge ut veinettet med bompenge løsninger. I starten skulle Staten skyte inn tilsvarende beløp som man lokalt oppnådde. Etter hvert løp Staten fra sitt ansvar, og betaler i dag 9-12 % av kostnadene.

Det er et paradoks at staten som løper fra sitt ansvar, forlanger at man skal redusere bruken av privatbiler som er inntektskilden for å finansiere vei utbygging! I dag brukes bomringen blant annet til å finansiere utbyggingen av Bybanen. Det koster å bygge bane i Bergen med sin topografi.

Den rød/grønne Regjeringen skryter av sin satsing på veibygging, og Stoltenberg stiller gladelig opp og klipper snorer, som i Jondal hvor han skrøt av samarbeidet, for en tunell som han mente fikk betydning for hele Sør-Norge.

Jondalstunnelen hadde en kostnadsramme på rundt 890 millioner kroner og er finansiert med en kombinasjon av statlige midler, fylkeskommunale midler, kommunale tilskudd og bompenger. De faktiske kostnadene skal ha kommet på 50 millioner mindre.

Statens bidrag i gildet er på beskjedne 30 millioner kroner, mens fylkeskommunen og bilisten tar hoveddelen av kostnadene. Mange mener at det burde borge for at andre enn Stoltenberg burde ha klippet snoren ved åpningen av Jondalstunellen.

Vi klarte å få 40 millioner inn i spleiselaget gjennom å fusjonere to elverk, Jondal Energi og Indre Hardanger Kraftlag. Så måtte vi ta en telefon til hele Hordalands velgjører, Trond Mohn, som stilte opp med resten av pengene, sa Handegard til NRK.no.

Slik må vi gjøre det på Vestlandet. Er det rart at den rød/grønne Regjeringen står svakt i Hordaland? Han skal få nok å gjøre APs Raymond Johannessen, som har uttalt at han skal erobre Vestlandet. God fornøyelse!

Skrevet 01 November kl. 20:02 av itbergen
 
 Relaterte linker
· Mer om Offentlig
· Artikler av itbergen
· .. flere tema


Mest leste artikkel om Offentlig:
Er byrådet i lommen på utbyggere?

 Poengsum
Gjennomstnitt: 5
Stemmer: 3


Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


 Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side

 Send denne artikkelen til en venn  Send denne artikkelen til en venn

Relaterte tema

Offentlig

Teknisk ansvarlig: Gorm Næss  - Bannerstatistikk for annonsører.
itBergen.no er ikke ansvarlig for eventuelle feil/mangler på tilbud eller produkter fra firma som er linket fra itBergen.no sin portal.
Copyright itBergen.no 2019
Web site engine's code is Copyright © 2003
Sidegenerering: 0.132 Sekunder