Hjem Weblinker Partners Om Oss Annonsér

itBergen.no™ webhuset.no 
 Søk
norskenglish
 Navigasjon
    Hjem
       Mer Innhold

    Web-Linker
 

  Info om Partnersider Partner sider :




 Annonse (3)

Webhotell mini

Bergen by, Vestlandet og Norge. Visit Bergen.
iBergen.net - i Bergen

Her finner du  Kart over Hordaland    Bilder fra Vestlandet    Lokal Reiseinfo    Webcamera.
 Byfjellene i Bergen

 Hoteller    Restauranter   Mat & Drikke   Bergen Kommune sin web
 Severdigheter i Bergen     Information in english.


Bergen har lange tradisjoner for å være et knutepunktet i Norge og med sin  beliggenhet har den en internasjonal dragning. Bergen er enkel å reise til,  både fra inn- og utlandet.  Flyforbindelsen innenlands og direkte til en rekke Europeiske storbyer er  meget god. Da Bergen er en sjøfartsby, har den har en rekke alternative  forbindelser sjøveien både langs kysten og til utlandet. Bergen har alltid  hatt gode forbindelser med utlandet, og det er derfor naturlig  med direkte  sjøverts forbindelse med Newcastle i England, Hanstholm i Danmark, og  med Island, Færøyene og Shetland.  Hurtigbåter og ekspressbusser knytter Vestlandet sammen. Togreisen fra  Oslo til Bergen er for mange turister et "must".  Nedenfor finner du linker til viktige aktører i arbeidet med å knytte Bergen  og kystriket sammen med resten av Norge og verden. Sjekk tilbudene på  deres hjemmesider.

I tidligere tider var Bergen det viktigste handelssenter i Norge, som med sitt internasjonale næringsliv eksporterte til hele Europa, spesielt fiskeprodukter.

Kart av veiene rundt Bergen 1779

Klikk for større bilde

Kart over veiene rundt Bergen.

Vegane vart delt inn i "roder", ein større eller mindre strekning på vegen, der ein rodemester skulle stå ansvarleg for at det arbeidet som skulle gjerast vart gjort, og at det heldt den kvaliteten som var nødvendig. Det var ikkje berre bøndene som budde nær vegen som vart utkommanderte til arbeid.

Kart over hovudvegane kring byen
ca. 1779 bygd på Løndahl si oversikt over vegane.

Les mer om veier på Vestlandet fra Riksarkivet



  
                                   Bergen 1790

Bergen ble grunnlagt av kong Olav Kyrre ca 1070. Det Bryggen - world heritageeldste byområdet
og det økonomiske sentrum lå gjennom hele middelalderen på "Bryggesiden". Den eldste registrerte bebyggelsen ble oppført som rekker av enetasjes naustlignende "stolpehus" i parallelle rekker opp fra stranden. Omkring år 1000 lå den ca 140 meter bak dagens kaifront. Etter hvert som behovet for lagerplass økte, ekspanderte bebyggelsen ut i sjøen. Allerede på 1200-tallet var Bergen et viktig europeisk handelssentrum og et administrativt knutepunkt for kirke og kongedømme. 
Foto: Universitetet i Bergen og viser Bryggen i Bergen.
 
  
Les mer om Verdenskulturminnet og Bryggen  i Bergen og resten av en gammel havnebebyggelse langs østsiden av Vågen - Bergens sentrale havn.

Her kan du lese en kortversjon om Bergen; Fra strandsted til storby.
Bilder fra Gamle Bergen. Foto: NorPhoto.    Informasjon om Gamle Bergen.


Bryggens Museum   Klikk for mer info !  Besøk vevsidene til Bryggens Museum og les mer om "De eldste bygårdene - Bygningsrester fra byens første århundrede" og om "Middelalderbyen - Bergen omkring 1300"
 

   

Håkonshallen   Klikk for mer info !   ble reist av kong Håkon Håkonsson mellom 1247 og 1261. Hallen var den største og mest staselige bygning i Kongsgården i Bergen, som var det politiske rikssentrum i datidens Norge. Under danske tiden ble bygningen brukt til lager til den ble gjenoppdaget,  restaurert og rikt dekorert i perioden 1880-1916.
Etter eksplosjonen og storbrannen i Bergen havn i 1944 fikk Håkonshallen omfattende skader, kun de tykke steinveggene stod igjen. Bygningen er nå oppbygget tilnærmet slik den ble restauret på 1880-95.Hallen er i dag den største
profane middelalderbygning i Norge, og den er på nytt tatt i bruk til viktige hendelser og store seremonier.  
Tekst og bilder fra Universitetet i Bergen og Museumsnett Norge.


Mariakirken i Bergen

Mariakirken ligger bak Bryggen i Bergen og er byens eldste soknekirke, og samtidig Bergens eldste bevarte bygning. Etter stilen å dømme er kirken bygget en gang på 1100-tallet, mest sannsynlig mellom 1130 og 1170.
Fra skriftlige kilder vet vi at kirken brente ved de to store bybrannene i 1198 og 1248.

Brannen i 1248 er sannsynligvis den siste som rammet Mariakirken. I hvert fall er det sikkert at den ikke kan ha brent siden slutten av middelalderen. Beviset for denne påstanden er den senmiddelalderske altertavlen som fortsatt står i kirken.
 Bilder fra Mariakirken.

Mariakirken i Bergen

Bergen Museum består av Kulturhistoriske - og Naturhistoriske samlinger.  De kulturhistoriske samlingene omfatter fagområdene arkeologi, antropologi og kunst- og kulturhistorie.
De naturhistoriske samlingene omfatter fagområdene botanikk, geologi og zoologi, desutan Muséhagen og Arboretet og Botanisk hage på Milde.

Kom til Bergen.

Bergen har lange tradisjoner for å være et knutepunkt i Norge og med sin beliggenhet har den en internasjonal dragning. Bergen er enkel å reise til, både fra inn-og utlandet.

Foto: Som er lånt av Fløibanen, viser Bergens indre havn sett fra Fløien.

I tidligere tider var eksport av tørrfisk og import av korn de viktigste produktene. I dag er det olje, gass, forskjellige fiskeprodukter og laks som er de viktigste eksportproduktene.

Fisketorget i Bergen

Fisketorget i Bergen. Fishmarket      Foto: Huseby Skole

Fisketorgets historie:
Torget i Bergen lå opprinnelig på Bryggen, på nedre del av det som i dag er Nikolaikirkeallmenningen. I middelalderen var Bryggen byens sentrale område, hvor det foregikk handel både fra båter, bryggegårdene, på gaten og altså på Torget.

Buekorps
Buekorps er en organisasjon for og av barn, der eksersis, marsjering, turer og utflukter er vesentlige elementer. Buekorpsene i Bergen ble dannet på midten av 1800-tallet, og har trolig sitt opphav i datidens borgervæpning - som ekserserte på Engen. Les mer her.

Bergen kan igjen smykke seg med en ny tittel, etter at den tidligere er kåret til den mest effektive - og beste velkomsthavn, er den kåret til " The most responsitive port in Northern Europe".

Turismen i Bergen og på Vestlandet er i sterk vekst. Dette skyldes det målrettede arbeidet som er nedlagt over tid, og markedsføring av den fantastiske naturen på Vestlandet med alle de idylliske stedene langs kysten, som trekker.

Med Fløibanen   Klikk for mer info !  kan du på 8 minutter komme opp på fjellet Fløien, hvor du har en fantastisk utsikt over Bergen og landskapet omkring. Ta en titt her. Fra Fløien kan man ta flotte turer innover byfjellene som ligger rundt Bergen.

Byfjellene er et av landets viktigste områder for allment friluftsliv, og byr på et mangfold av opplevelser. Byfjellsiden skal være til inspirasjon og glede for deg som ferdes i byfjellene. Også hos Bergen Turlag vil du finne praktisk informasjon og oversikt over det som skjer i området.

Du kan også " bestige" Byfjellene via gondolene til Ulriksbanen Klikk for mer info ! , noe som gir en fantastisk frihetsfølelse og utsikt.

Til toppen av siden

En meget populær "båttur" er dagsturene med seilskipet "Statsraad Lehmkuhl" Klikk for mer info !  Les mer om programmet og turene her.

Statsraad Lehmkuhl

        " Statsraad Lehmkuhl " for fulle seil. Klikk på bilder for å se  bilder i Bildegalleriet.  Foto: "Statsraad Lehmkuhl"

Du kan ta turen med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes, en tur som er betegnet som "den fantastiske sjøreisen". Les mer om Hurtigruten Klikk for mer info ! 
En reise med Hurtigruten kan du foreta på mange måter. Rundreisen er bare én av dem. Også en rundreise kan foretas på flere måter, men felles er at lugar og  helpensjon er inkludert i en pakkepris. Du kan velge mellom flere strekninger, men en 11 dagers rundreise gir deg den totale opplevelsen. Verdens vakreste sjøreise!
 

Et av de lokale rederiene opprettholder gamle tradisjoner og frakter passasjerer/turister til og fra Danmark og England. Les mer om Fjord Line sine tilbud her.  Klikk for mer info !

Her kan du studere bilder fra Fjordriket, Jostedalsbreen, Geirangerfjord, Trollkyrkja og andre steder, tatt av Norway Fjordlands Photos ved Peter Visontay.

Norphotos bider fra Vestlandet.

Dersom du foretrekker kortere båtturer, se under Reiselivsaktører.

Du kan også besøke siden:  Båtutleie/Båtferie/Båtreiser

Mer informasjon om Bergen og fjordene finner du ved å besøke :
Bergen Reiselivslag

Enten du planlegger en lenger ferie eller du bare har en dag eller to til rådighet:
Med Fjord Tours AS sine Opplevelsesturer vil du garantert finne en tur som passer for deg.
 

 Til toppen av siden                       

Komponister. 

For de kunstinteresserte er et besøk i komponisten Edvard Grieg sitt hjem på  Klikk for mer info ! Troldhaugen  å anbefale.  Les mer om Edvard Grieg og lytt til hans musikk her. 
Da Edvard Grieg er ansett som en av Norges største komponister, er det gitt ut en rekke biografer om hans virke. Her kan du lese noe som er skrevet og lytte til hans musikkverk.

Du kan også ta turen til fiolinist og komponist Ole Bull sitt hjem på Lysøen. Les mer om Ole Bull her.

Harald Sæverud komponist. Klikk for mer info !  Denne on-line representasjonen av Siljustøl museum vil gi deg en oversikt over de viktigste gjenstandene som er utstilt samt utdrag av Siljustøl og Harald Sæveruds historie, og forhåpentligvis inspirasjon til å besøke museet.

Eller hva med et besøk i Akvariet i Bergen  Klikk for mer info !   Dette er  Norges eldste akvarium, og har omlag 250 000 besøkende hvert år. Akvariet finne du ytters på Nordnes, vegg i vegg med :
Havforskningsinstututtet

                                          
         


I tidligere tider reiste man fra Vestlandet i vesterled med langskip. Man hadde med seg sverd og hjelm, og var ute for å plyndre. I disse dager går det mer fredelig for seg, og man er mer velkommen ved å benytte
Smyril Line  Klikk for mer info !

Til toppen av siden

Hvert år, i mai, avholdes den internasjonale musikkfestivalen ;
"Festspillene i Bergen.

Voss  , hvor jernbanestasjonen ligg 54 metar over havet, er perfekt for dei som hatar å kjede seg, og perfekt for dei som vil ta livet med ro. Og for foreldre som vil aktivisere borna eller born som vil aktivisere foreldra. Det er ikkje mange stader i Noreg du kan få så mangfoldige opplevingar basert på natur og kultur som her på Voss.

Besøk gjerne hotellenes websider. Hotellene er plassert i fantastisk natur, mellom høye fjell og ved fjorder som skjærer seg gjennom landskapet. Ta en kikk på Hardangerfjorden, Sognefjorden, Nordfjorden og Geirangerfjorden.

Eventyrveien er en spennende strekning mellom Bergen og Oslo, hvor man opplever vakker natur som på Voss og i Flåm, eller du kan krysse fantastiske fjorder mellom Aurland-Flåm-Lærdal. Deretter kan du reise videre gjennom Halligdal eller Hemsedal.   Dersom du trenger opplysninger om rutetider, klikk på Ruteinfo  God tur.

Dersom du ønsker fjell- og naturopplevelser og samtidig vil studere faunaen, klikk her.
Opplev Breheimen, Jostedalen og Jotunheimen.

For mer informasjon om andre deler av Vestlandet, se under : 
Lokal reiseinfo.

Vi ønsker deg et hyggelig opphold på Vestlandet.


search: bergen, severdigheter bergen, bryggen i bergen, reiseliv bergen, turisme bergen, vestlandet, turisme vestlandet, reiseliv vestlandet, haakonshallen i bergen, mariakirken i bergen, visit bergen, mariakirken, bergen museum, fisketorget i bergen, fløibanen, byfjellene, ulriksbanen, Statsraad Lehmkuhl, hurtigruten, trollhaugen, lysøen, siljustøl, akvariet i bergen,








Copyright © by itBergen.no™ All Right Reserved.

Publisert den: 2003-11-26 (56456 lesninger)

[ Tilbake ]
Teknisk ansvarlig: Gorm Næss  - Bannerstatistikk for annonsører.
itBergen.no er ikke ansvarlig for eventuelle feil/mangler på tilbud eller produkter fra firma som er linket fra itBergen.no sin portal.
Copyright itBergen.no 2019
Web site engine's code is Copyright © 2003
Sidegenerering: 0.098 Sekunder