Hjem Weblinker Partners Om Oss Annonsér

itBergen.no™ webhuset.no 
 Søk
norskenglish
 Navigasjon
    Hjem
       Mer Innhold

    Web-Linker
 

  Info om Partnersider Partner sider :
 Annonse (3)

Webhotell mini

Jernbanen som forsvant  
Offentlig
Bergensbanen Ringeriksbanen ble vedtatt bygd i 1992, men frendeles er intet skjedd. Med den på plass vil man ha en reisetiden Bergen-Oslo på 4 1/2 time. Nå skal alle pengene brukes rundt Oslo ca. 130 milliarder kroner. Det blir intet igjen til resten av landet skriver Bergens Tidende (BT).


For 30 år siden, kjørte man Bergen–Oslo på seks timer. Siden har man sikkert brukt tre-fire milliarder på å ruste opp Bergensbanen. Nå nærmer reisetiden seg syv timer i følge BT.
 
Nå skal reisetiden på Bergensbanen økes ytterligere med flere avganger fra 9. desember. Ettermiddagstoget fra Oslo skal nå ta 26 minutter lenger tid på å nå Bergen. Dermed er reisetiden oppe i det samme som den var i 1976.

Nøkkelen til å kutte reisetiden heter Ringeriksbanen, strekningen mellom Hønefoss og Oslo. Utbygging av denne strekningen ble vedtatt av Stortinget i 1992, altså for for 20 år siden, men den er hele tiden blitt utsatt og forskjøvet i Statsbudsjettet. Så legge en utbygging ikke direkte gavner Oslo, er ikke det så farlig!

Med dobbeltspor rett fra Hønefoss til Sandvika vil togene kunne tilbakelegge distansen på under halvtimen. I dag kjører togene omvei via Drammen, og bruker halvannen time inn til hovedstaden. Å unngå flaskehalsen mellom Drammen og Sandvika, ville dessuten gi langt bedre forutsigbarhet.

Prisen for herligheten er 15 milliarder kroner. Sammen med andre planlagte utbedringer, vil det gi en reisetid for Bergensbanen på fire og en halv time totalt. Men fortsatt er Ringeriksbanen helt i det blå.

- Det er for mye nostalgi i systemet. Ingenting skjer med Bergensbanen mens man snakker om lyntog. Det ville vært langt bedre med skrittvis utbygging, sier Hallgrim Berg.

- Jeg satt i samferdselskomiteen da Ringeriksbanen ble vedtatt. Men det er ingen vilje til å følge opp vedtaket. SV, som presset igjennom vedtaket i 1992, har sittet i regjering i åtte år, uten å løfte en finger for saken, brummer Berg

Skrevet 18 November kl. 13:42 av itbergen
 
 Relaterte linker
· Mer om Offentlig
· Artikler av itbergen
· .. flere tema


Mest leste artikkel om Offentlig:
Er byrådet i lommen på utbyggere?

 Poengsum
Gjennomstnitt: 5
Stemmer: 3


Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


 Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side

 Send denne artikkelen til en venn  Send denne artikkelen til en venn

Relaterte tema

Offentlig

Teknisk ansvarlig: Gorm Næss  - Bannerstatistikk for annonsører.
itBergen.no er ikke ansvarlig for eventuelle feil/mangler på tilbud eller produkter fra firma som er linket fra itBergen.no sin portal.
Copyright itBergen.no 2019
Web site engine's code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sidegenerering: 0.107 Sekunder