Hjem Weblinker Partners Om Oss Annonsér

itBergen.no™ webhuset.no 
 Søk
norskenglish
 Navigasjon
    Hjem
       Mer Innhold

    Web-Linker
 

  Info om Partnersider Partner sider :
 Annonse (3)

Webhotell mini

Er byrådet i lommen på utbyggere?  
Offentlig
Klikk for større bilde
Illustrasjon Rambøll Norge AS
Så er byrådet i gang igjen. Denne gangen sier de ja til en funkis-sjøbod blandt sjøboder fra 1700 tallet!


I følge Bergens Tidende (BT) blir det nye bygget på fire etasjer. De tre nederste skal brukes til kontorer, mens øverste etasje settes av til en luksuriøs leilighet med panoramautsikt over Byfjorden.

Mest oppsiktsvekkende er i følge BT kanskje den arkitektoniske utformingen som er skissert i planforslaget. Den bryter med den vanlige sjøbod-stilen, og får buede vegger i tre, flatt tak og en stor glassfasade mot Byfjorden.

Bygget har allerede vakt reaksjoner.
Fylkeskonservator Per Morten Ekerhovd mener at bygget er et fremmedelement som ikke hører hjemme blant den eksisterende byggningsmasse fra 1700 tallet! 

I følge BT er også naboene, Skuten sameie og Norges Miljøvernforbund, kritiske til arkitekturen på nybygget. Miljøvernforbundet eier Ludeboden, som er en del av reguleringsplanene. Leder Kurt Oddekalv ønsker ikke bygg i moderne arkitektur i nabolaget.

Mange av dem som fulgte med i prosessen rundt bygging av Nye IKEA i Åsane, og som har sett resultatet, mener at Byrådet ikke bryr seg hverken om miljø eller byggeskikk. De er etter manges mening hel på utbygger sin side. Ingen kan påstå at IKEA bygget i Åsane løfter arkitekturen eller miljøet i Åsane!

Alle vet at det er Stortingsvalg neste år, og at Høyre ligger godt an med hensyn til å erobre Regjeringsmakten. Likevel bør ikke Høyre i Bergen tro at byens befolkning finner seg i at Bergens fantastiske arkitektur blir utradert bit for bit. Byens befolkning har tross alt en smertegrense!

 

Skrevet 14 November kl. 11:47 av itbergen
 
 Relaterte linker
· Mer om Offentlig
· Artikler av itbergen
· .. flere tema


Mest leste artikkel om Offentlig:
Er byrådet i lommen på utbyggere?

 Poengsum
Gjennomstnitt: 5
Stemmer: 1


Bruk gjerne litt tid på å stemme på denne artikkelen:

Strålende
Veldig god
God
Gjennomsnittlig
Dårlig


 Alternativ

 Utskriftsvennlig side  Utskriftsvennlig side

 Send denne artikkelen til en venn  Send denne artikkelen til en venn

Relaterte tema

Offentlig

Teknisk ansvarlig: Gorm Næss  - Bannerstatistikk for annonsører.
itBergen.no er ikke ansvarlig for eventuelle feil/mangler på tilbud eller produkter fra firma som er linket fra itBergen.no sin portal.
Copyright itBergen.no 2019
Web site engine's code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sidegenerering: 0.099 Sekunder